Druge večeri desete smotre glumačkih ostvarenja „Gulini dani“ publici u prepunoj sali Kulturno prosvetnog centra predstavili su se glumci „Draft teatra“ iz Tuzle, republika Bosna i Hercegovina. Oni su odigrali predstavu „Evropejci“ po tekstu Miroljuba Nedovića u režiji Dragana Stajića. Četvoročlana glumačka ekipa do suza je nasmijala publiku u sali, a trominutni aplauz na kraju predstave dovoljno je pokazao šta publika misli o predstavi. Riječ je o predstavi koja na satirično-ironičan način govori o sudaru tradicije i modernih evropskih shvatanja. Aktuelna tema već čitavu deceniju, komedija “Evropejci” vjerno odslikava položaj naroda koji se zaglavio negdje između želja i mogućnosti. Ovoga puta institucija kumstva, koju baštine dva pacijenta Steve i Muje, suprotstavlja se stavovima medicinske sestre koja ima potpuno drugačije viđenje svoje zemlje na evropskom putu.

Komediju “Evropejci” Miroljuba Nedovića, na scenu je postavio reditelj Dragan Stajić, a uloge su tumačili: Dragan Tešić Teša, Enver Hasić Haško, Jasmin Salkić i Ajla Adrović.

Tročlani žiri u sastavu Vladan Živković glumac (predsjednik žirija), Jelisaveta Koraksić (glumica) i, Aleksandar Volić (reditelj) imali su dosta težak zadatak i na kraju se odlučili da plaketu „Dragoljub Milosavljević Gula“ druge festivalske večeri ponese Enver Hasić Haško za ulogu Muje. Plaketu nagrađenoj glumici kao i zahvalnicu Draft teatru uručio je glumac petrovačkog pozorišta Filip Lukić.
Nagrađeni glumiac nije krio oduševljenje zbog nagrade koju je dobio, a koju kako kaže zaslužuje i njegov kolega Dragan Tešić Teša sa kojim je na daskama koje život znače više od trideset godina.
Treće večeri festivala na repertoaru je predstava „Policajci“ kulturno obrazovnog centra Bogatić.